Our Nutsel.com team recently conducted a survey in a High School regarding the concept of Artificial Intelligence(AI) in science fiction and the results prove to be surprisingly close. The project was conducted as part of a school assignment, and included a total of 92 students ages 16-18. Every participant, with the exception of one, did not have any concept of what an AI was before this assignment.

The survey consisted of 22 questions and had two choices for answers: “Yes I think so” and “I don’t think so”.

Here are the results of the survey taken with a total of 92 students:

Question 1: Do you think AI is as dangerous as shown in the Sci-Fi s?

Answers
Yes I think so – 11
I don’t think so – 81

Question 2: Do you think AI can ever feel emotions?

Answers:
Yes I think so – 66
I don’t think so – 26

Question 3: Do you think AI will ever become as smart as humans?

Answers:
Yes I think so – 9
I don’t think so – 83

Question 4: Do you think AI will ever be used to create life?

Answers:
Yes I think so – 4
I don’t think so – 88

Question 5: Do you think that AI will ever be able to replace humans?

Answers:
Yes I think so – 15
I don’t think so – 77

Question 6: Do you think AI will ever be used in every day tasks?

Answers:
Yes I think so – 54
I don’t think so – 38

Question 7: Do you think that AI will ever be able to murder people?

Answers:
Yes I think so – 13
I don’t think so – 79

Question 8: Do you think that an AI is capable of capturing a human’s soul?

Answers:
Yes I think so – 12
I don’t think so – 80

Question 9: Do you think that AI will ever be able to experience death?

Answers:
Yes I think so – 18
I don’t think so – 74

Question 10: Do you think that AI will ever be able to overcome both humans and nature?

Answers: Yes I think so – 10
I don’t think so – 82

Question 11: Do you think the world will ever benefit from the existence of AI?

Answers:
Yes I think so – 47
I don’t think so – 45

Related Post:

Question 12: Do you believe that AI can have a sense of morality?

Answers:
Yes I think so – 65
I don’t think so – 27

Question 13: Do you think that AI will ever be able to fall in love?

Answers:
Yes I think so – 44
I don’t think so – 48

Question 14: Do you believe that AI can ever feel pain?


Answers :
Yes I think so – 33
I don’t think so – 59

Question 15: Do you believe that AI can ever have dreams?

Answers:
Yes I think so – 7
I don’t think so – 85

Question 16: Do you think that a computer is necessary for human intelligence?

Answers :
Yes I think so – 59  
I don’t think so – 33

Related Article:

Question 17: Is there a difference between AI and Machine Learning?

Answers :  
Yes I think so – 80
I don’t think so – 12

Question 18: Do you believe AI is a very important technology?

Answers : Yes I think so – 57
I don’t think so – 35

Question 19: Do you have the concept that AI is currently not as smart as humans?

Answers :
Yes I think so – 78
I don’t think so – 14

Question 20: Do you believe that machines will one day be able to do everything humans do?

Answers :  
Yes I think so – 61   
I don’t think so – 31

Question 21: Do you think people will ever be able to trust on an AI?

Answers :  
Yes I think so – 69  
I don’t think so – 23

Question 22: Do you believe that the existence of an AI can have a positive effect on society?

Answers :  
Yes I think so – 30 
I don’t think so – 62

The questions asked in this survey were meant to be general in nature, not intended to have any negative connotation or bias. This should give us a clear picture of what is actually happening regarding the concept of Artificial Intelligence (AI) as a whole.

The results show that all students are not only aware of the concept of what an AI is, but most importantly, they understand the potential danger it could bring, and are not over-anxious as Sci-fis are trying to make us.

Latest posts by Britney Foster (see all)
Previous post Does our universe have an exact center, or is it evenly distributed throughout the universe?
Next post Can I know that I’m aware of something before I am aware of it?